הצמצום העירוני בצריכת החשמל הינו בעל תועלת עצומה לתושבי העיר מחד ולאיכות הסביבה מאידך. מאחר והצמצום העירוני בצריכת החשמל מפחית את העומס הכללי על הרשת, הזיהום הנפלט אל האטמוספירה מוקטן בעשרות מונים ושומר על כדור הארץ שלנו מכלייה. מציאת פתרונות לא מזהמים כגון שימוש במנורות סולאריות לתאורת רחוב באתרים שונים בהם מוקמו עד כה עמודים שפעלו על בסיס אנרגיית חשמל, מורידה ממערכת עומס מהותי ביותר. ככל שירבו המועצות העירוניות השונות והעיריות להחליף את המנורות המוכרות בעמודים הפועלים על בסיס אנרגיה סולארית, כך ייצאו התושבים נשכרים, באמצעות חסכון כספי על הוצאות החשמל השוטפות הנגזרות מקופת העיר ומהמיסים המשולמים על ידי התושבים.
שימוש חכם באמצעים שונים להארת הרחובות, המבנים הציבוריים והשטחים השייכים למועצות הציבוריות חוסך לעיריה הוצאות אין ספור במהלך השנה וניתן ליישום במספר מישורים: החלפת מנורות רגילות למנורות פלורסצנט במבנים ציבוריים שונים כגון תיטראות ובתי קולנוע, אולמות שונים ואתרים מרכזיים. כמו כן, התקנת גופים שונים בעלי הספק נמוך יכול לחסוך לא מעט לעיריה, ועקב כך לתושבים עצמם, המשלמים מיסים מדי חודש על צריכת החשמל של הגופים השונים.
בין הגופים והסוגים הקיימים כיום ומאפשרים צריכת חשמל נמוכה מחד ויצירת אור מרשים ואיכותי ניתן למצוא את נורות ה-LED, המשרות אווירה נעימה ולא מסנוורת, בהפיקם או עדין ובצורכם כמות מועטה של חשמל. היישום האחרון הנובע מתוך חסכון באנרגיית החשמל הינו התקנת מנורות סולאריות ברחובות העיר השונים ובאתרים הציבוריים. נורות אלו אינן חוסכות חשמל כלל וכלל, אלא בהתקנת הגופים והעמודים עצמם. מאחר ובמהלך היום קולטות המנורות את אנרגיית השמש וממירות אותה לאור, אין צורך בהתערבות אנושית כלל. כמו כן, ניתן לראות בערים רבות תחנות אוטובוס העושות שימוש בקולטני אנרגיה המשמשים ליידע את הממתינים על זמני האוטובוסים השונים ועוד.
אפיקים נוספים לחסכון בצריכת האנרגיה ולשימוש חכם יותר באמצעים השונים הינם התקנת של מערכות חכמות המפקחות על שעות הפעילות של המנורות הדולקות בגופים העירוניים השונים, בשלוחות העירייה ובבנייני ציבור למיניהם. במקום שזו תפעל לאורך כל היממה, מערכות הבקרה האינטילגנטיות דואגות לכבות את האורות ולהדליקם בהתאם לשעות הפעילות הרלוונטיות לכל משרד ומשרד, או לחילופין להידלק ולהיכבות בהתאם לקולות אדם וכיו"ב.
גם בבתים פרטיים יעילה התקנת מערכת בקרה חכמה, כמו גם מועדונים וחברות. כך, אין צורך במינוי אחראי לאחראי על התאורה (שעבודתו תעלה את ההוצאות) מחד, ומאידך לא מבוזבז חשמל על שעות בהן אין פעילות כלל. המערכות החכמות הקיימות כיום מותאמות כך שניתן להפעילן עפ"י קולות אנושיים, מחיאת כף ואפילו על פי טריקת דלת, כך שלמעשה נמנעת האפשרות כי האור יישאר דולק, גם אם שכחנו לכבותו. התקנת מערכת חכמה כזו יעילה בעיקר לחדרי שירותים ציבוריים או כאלה הממוקמים בבתי חברות גדולים בהם התנועה רבה.
במקומות ציבוריים ו/ או עירוניים, הקפדה על כיבוי האורות בסוף כל יום והנהגת מדיניות קבועה של חסכון בחשמל יעילה למשך טווח זמן ארוך מאחר והעובדים יהיו אחראים בעצמם, ללא צורך בפיקוח. כמו כן, נחסכת ההוצאה על צריכת חשמל בו לא נעשה שימוש כגון מחשבים דולקים שלא עובדים איתם וכיו"ב.